flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У рамках Всеукраїнського тижня права до Іллінецького районного суду Вінницької області завітали студенти-третьокурсники Іллінецького аграрного фахового коледжу (спеціальність "Менеджмент")

21 грудня 2023, 10:37

   12 грудня 2023 року у рамках Всеукраїнського тижня права до Іллінецького районного суду Вінницької області завітали студенти-третьокурсники Іллінецького аграрного фахового коледжу (спеціальність "Менеджмент").

   Зустріч розпочалася із ознайомлення з основними правилами перебування у суді, охорону правопорядку якого здійснюють відповідальні працівники Служби судової охорони.

   Далі була екскурсія судом, яку провела керівниця апарату суду Оксана Самофал, а студенти отримали можливість змоделювати судове засідання в кримінальній справі: відтворити ролі судді, прокурора, обвинуваченого, потерпілого, захисника, свідка. Гарною можливістю став огляд архівних справ та порівняння їх із сучасним веденням документообігу.

   Найцікавішим моментом передбачувано стала зустріч із головою суду Миколою Шелюховським, який в живому та невимушеному діалозі розповів про діяльність суду, здійснення правосуддя, власну суддівську практику та звернув увагу на важливості знати свої права та вміти їх захищати.

   Студенти ставили цікаві питання, обговорювали їх разом та із захопленням слухали про реальні судові справи.

   Дякуємо учасникам зустрічі за плідну співпрацю, яка вже стає традиційною та бажаємо нашому майбутньому поколінню щасливо жити у правовій державі під мирним небом!