flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Іллінецького районного суду Вінницької області в рамках уроку «Громадянська освіта» знову завітали школярі

21 грудня 2023, 10:27

   06.12.2023 до Іллінецького районного суду Вінницької області в рамках уроку «Громадянська освіта» знову завітали школярі. Нашими гостями були учні 9 та 10 класів Іллінецького ліцею № 3 під керівництвом учительки історії, правознавства та громадянської освіти Тетяни Рекути.

   Зустріли студентів працівники служби судової охорони. Командир відділення м. Іллінці ст. сержант ССО Андрій Білоконь ознайомив із порядком пропуску осіб до приміщення суду та роботою служби судової охорони.

   З привітальним словом до дітей звернулась керівник апарату суду Оксана Самофал.

   Під час заходу голова суду Микола Шелюховський привітав дітей з Днем святого Миколая та розповів школярам багато цікавої та корисної інформації про діяльність суду, категорії справ, які розглядаються судом першої інстанції, власну суддівську практику, про основні принципи здійснення правосуддя, важливість для кожного мати юридичну обізнаність та особливості юридичних професій.

   Діти дізналися про те, що професія судді – почесна та відповідальна, потребує ґрунтовних професійних знань, життєвого досвіду, оскільки за кожним вердиктом судді – людська доля.

   Вибір професії – важливий крок в житті учнівської молоді. Успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Потрібно багато читати, отримувати знання і впевнено слідувати до своєї мети!

   В ході активного спілкування, учні задавали цікаві запитання та більше дізналися про роботу суду та юридичні професії.

   Бажаємо нашим школярам зробити правильний вибір майбутньої професії, мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал та побудувати кар’єру своєї мрії!