flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

22 листопада 2023, 10:53

   20.11.2023 в Іллінецькому районному суді Вінницької області вчергове проведено День відкритих дверей. В рамках даного проекту учні знайомляться з історією створення та особливостями роботи місцевого суду.

   Сьогодні в рамках уроку «Громадянська освіта» до нас завітали учні 10-А Іллінецького ліцею № 2 під керівництвом класного керівника Євгенії Логвіненко та вчителя історії, правознавства та громадянської освіти Володимира Дудюка.

   Зустріли студентів працівники служби судової охорони. Командир відділення м. Іллінці ст. сержант ССО Андрій Білоконь ознайомив із порядком пропуску осіб до приміщення суду та роботою служби судової охорони.

   З привітальним словом до дітей звернулась керівник апарату суду Оксана Самофал.

   Під час заходу голова суду Микола Шелюховський розповів школярам багато цікавої та корисної інформації про діяльність суду, здійснення правосуддя, власну суддівську практику, про основні принципи здійснення правосуддя та особливості юридичних професій; ознайомив з вимогами, яким мають відповідати особи, що збираються працювати в галузі права, і звичайно, визначитися, які вищі навчальні заклади готують юристів та отримати практичні поради щодо вибору свого професійного майбутнього.

   Діти дізналися про те, що професія судді – почесна та відповідальна, потребує ґрунтовних професійних знань, життєвого досвіду, оскільки за кожним вердиктом судді – людська доля.

   Вибір професії – важливий крок в житті учнівської молоді. Успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Потрібно свідомо обмірковувати всі аспекти свого професійного вибору і впевнено слідувати до своєї мети!

   В ході активного спілкування, учні задавали цікаві запитання та отримали нові знання в галузі права.

   Бажаємо нашим школярам зробити правильний вибір майбутньої професії, мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал та побудувати кар’єру своєї мрії!