flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 травня – Міжнародний день боротьби за права інвалідів

07 травня 2018, 14:46

5 травня у всьому світі відзначається заснований ООН Міжнародний день боротьби за права інвалідів. Конвенція ООН про права інвалідів, прийнята 13 грудня 2006 року, покликана дати інвалідам рівні права і можливості.

Конвенція про права інвалідів і Факультативний протокол до неї були прийняті 13 грудня 2006 року в Центральних установах ООН у Нью-Йорку і були відкриті для підписання 30 березня 2007 року. Конвенцію підписали 82 сторони при одній ратифікації, тоді як Факультативний протокол був підписаний 44 сторонами. Таким чином, в цей день в підписанні Конвенції взяло участь максимальне число сторін за всю історію підписання конвенцій ООН в день їх відкриття для підписання. Вона являє собою перший всеосяжний договір в області прав людини XXI століття і є першою конвенцією про права людини, відкритої для підписання регіональними організаціями інтеграції.

 

У зв’язку з цим 5 травня в Іллінецькому районному суді Вінницької області було проведено зустріч працівників суду з начальником відділу з питань соціального обслуговування та персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Управління праці та соціального захисту населення Іллінецької райдержадміністрації Буряк Галиною Володимирівною.

 

 

Під час зустрічі були підняті питання особливості спілкування та поводження з особами з інвалідністю, похилого віку, іншими маломобільними групами населення.

 

 

Така зустріч відбулася вперше, вона була дуже цікавою, змістовною та доступною. Працівники суду отримали відповіді на багато поставлених питань та запропонували і надалі проводити такі бесіди у розширеному форматі.

 

 

Після завершення зустрічі керівник апарату суду Самофал О.В. та начальник відділу з питань соціального обслуговування та персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Буряк Г.В. провели аудит доступності приміщення суду для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.