flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення судової практики розгляду справ про притягнення до адміністративної відповідальності осіб за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення за 2021 рік.

23 серпня 2023, 14:39

    Іллінецьким районним судом Вінницької області проведено узагальнення судової практики розгляду справ про корупційні правопорушення.

В ході проведення узагальнення та вивчення статистичних даних встановлено, що до Іллінецького районного суду надійшло 2 (два) матеріали про вчинення корупційних адміністративних правопорушень, по всіх матеріалах постановлено рішення.

 

  1. Матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності № 131/1271/21 відносно Бикової Наталії Анатоліївни за ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

28 травня 2021 року до Іллінецького районного суду Вінницької області надійшла справа про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією про притягнення до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 172-6 Бикову Наталію Анатоліївну, яка в порядку автоматизованого розподілу призначена до розгляду судді Балтаку Д.О.

Вказане адміністративне правопорушення виразилось в тому, що Бикова Н.А. будучи на посаді бухгалтера Іллінецької державної лікарні ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, являючись згідно підпункту «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, в порушення вимог частини 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно без поважних причин подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік після припинення діяльності пов’язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування в чому вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 172 - 6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

15 листопада 2021 року суддею Іллінецького районного суду Вінницької області було винесено постанову про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення про притягнення Бикової Наталії Андріївни до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті    172-6 КУпАП, у зв’язку з відсутністю в її діях об’єктивно підтвердженого складу адміністративного правопорушення.

Рішення не оскаржувалось.

 

  1. Матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності № 131/1271/21 відносно Оверчука Руслана Миколайовича за ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

11 листопада 2021 року до Іллінецького районного суду Вінницької області надійшла справа про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією про притягнення до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 172-6 Оверчука Руслана Миколайовича, яка в порядку автоматизованого розподілу призначена до розгляду судді Балтаку Д.О.

 Вказане адміністративне правопорушення виразилось в тому, що Оверчук Р.М., являючись згідно підпункту «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, в порушення вимог частини 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», після звільнення з посади заступника начальника відділу «Липовецьке бюро правової допомоги», відповідно до абзацу 1 частини 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» зобов’язаний був до 01 квітня 2021 р. подати декларацію після припинення діяльності особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за період з 01 січня 2020 р. по 13 жовтня 2020 р., тобто по день звільнення. При цьому, встановлено, що Оверчук Р.М. несвоєчасно без поважних причин подав декларацію після припинення діяльності особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, лише 03 червня 2021 р., що є порушенням вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», чим вчинив адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

28 лютого 2022 року суддею Іллінецького районного суду Вінницької області винесено постанову про визнання Оверчука Руслана Миколайовича винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-6 КУпАП та застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 (вісімсот п’ятдесят гривень 00 коп.) грн. на користь держави. Стягнути з Оверчука Руслана Миколайовича на користь держави судовий збір у розмірі 496,20 (чотириста дев’яносто шість гривень 20 коп.) грн. судового збору.

Рішення не оскаржувалось.

 

 

 

Керівник апарату суду                                                           О.В. Самофал

 

Виконавець: Романюк

(0432) 2-14-38