flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення судової практики розгляду Іллінецьким районним судом Вінницької області справ про застосування ЗУ «Про засади запобігання та протидії корупції» в 2014році.

03 грудня 2014, 15:53


    У 2014 році в провадженні Іллінецького районного суду Вінницької області перебувала одна справа про вчинення адміністративного корупційного правопорушення за ч. 1 ст. 172-7 КпАП України, що передбачає відповідальність за неповідомлення особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів.
    14 липня 2014 року Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Вінницькій області до Іллінецького районного суду Вінницької області було надіслано протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 172-7 КпАП України, відносно Особа_1.       
    Вказане адміністративне правопорушення виразилось в тому, що Особа_1, перебуваючи на посаді начальника відділу освіти Іллінецької районної державної адміністрації, порушив вимогу ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» щодо невідкладного повідомлення безпосереднього керівника – голови Іллінецької районної державної адміністрації про наявність конфлікту інтересів.
        14 серпня 2014 року суддею Іллінецького районного суду Вінницької області було винесено постанову про визнання винним Особа_1 у вчинені адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-7 КпАП України, та накладення на нього адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 170 гривень.
       Особа_1 22 серпня 2014 року до Іллінецького районного суду було подано апеляційну скаргу на вказану постанову.
        Суддею Апеляційного суду Вінницької області 17 вересня 2014 року винесено ухвалу про залишення апеляційної скарги Особа_1, без задоволення, а постанови Іллінецького районного суду Вінницької області - без змін.
     Кримінальні провадження про застосування Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» за вказаний період до суду не надходили, тому висвітлити проблемні питання та провести узагальнення судової практики розгляду справ в цієї категорії неможливо.